„Buď tam. Choď tam a nikdy odtiaľ neodíď. Predstav si, že tvoje sny sa už naplnili. Ži svoj život z tohto vnútorného nastavenia; nech je tvoje správanie podmienené týmto nastavením, nie ilúziami, ktoré ťa obklopujú teraz. Cez tento filter filtruj každú myšlienku, otázku a odpoveď. Dovoľ, aby sa tvoj fokus posunul – a zroď sa tak nanovo.
Pretože ak budeš v tom priestore, ktorý chceš okolo seba mať, žiť a nie len premýšľať o ňom, dokážeš zmeniť absolútne všetko.“
začiatkom roka sa ku mne dostalo toto inšpiratívne videjko :http://www.youtube.com/watch?v=PPgrGO5VqAI o živote niektorých ľudí spod Krkonôš, vystupuje tam i spomínaná sedemdesiatnička, podnietilo ma trochu zmeniť stravovacie návyky, páči sa mi tá striedmosť a schopnosť využívať okolité prírodné zdroje k živobytiu. V tomto smere mi bol príkladom môj dedko, nebol síce vegetarián, ale mali malé hospodárstvo a prakticky všetko, čo k životu potrebovali, si dopestovali a dochovali.
Ty nerobíš chybu, to je taký link, ktorý tunajší program "prekladá" do smajlíkov, aj mne sa už také zadarilo, nakoniec som hľadala iné video
Idem pokukať...
Som chronický mäsožrút, a mám asi vegetariánsku traumu z detstva, lebo som mala spolužiačku, na základnej, celorodinne vegatariánsku, a Radka bola bledá, neduživá, vracala pri pohľade na mliečnu desiatu, a pri telocviku som ju prepchávala cez kozu pri preskoku, aby aspoň dvoječku mala
Vegetariánstvo nebude celkom moja parketa, i keď mám kamaráta, za ktorého by som sa v pohode vydala, keby som už vydatá nebola, a on keby nebol ženatý so skvostnou žienkou, on ti takto k nám príde, pooblápa sa so psom a napasie sa popri ceste na našich neduživých jablkách, bez strachu skonzumuje nejaké bobule, a potom chce len kávu a jediné, čo odo mňa pýta, je nakladaný baklažán
Môj vegetariánsky kamarát ma trošku pozasvätil do spôsobu života, raz bol ozaj hladný, a pojedol polievku, kde ozaj boli len asi dva krúžky klobásy, a bolo mu zle...
On nezačal byť vegetariánom na základe nejakých trendov, jemu proste z mäsa začalo byť zle, a tak sme obaja celkom pekne dospeli k tomu, že ja žujem klobásu, on nejaký šalátik a vášnivo sa bavíme o nesmrteľnosti chrústa, nijakovsky sa nečudujúc, nezamýšľajúc a neovplyvňujúc, čo jeden alebo druhý akurát žuje....
Je to aj myslím, o životnom karmovom posolstve, stretla som sa s vyše storočným gruzínom, čo vášnivo miloval ženy, mäso, tabak, víno a svoje deti, stále sa smial, búchal ma do chrbta v rámci prebytku energie a hádam aj snahe, niečo, mi z tej energie slnečného, mandarínkami a morom prevoňaného osrdia odovzdať, lial do mňa víno a smiech, a hartusil, že taká mladá a taká mľandravá, lebo som mu nestačila A mala som 21 rokov
Takých neduživých "vegetariánov" poznám aj ja, a preto je to v uvodzovkách, lebo to žiadni vegetariáni nie sú, len bezmäsoví.
Také akože vegetariánske (v skutočnosti len bezmäsité) jedlo dostaneš hocikde v reštaurácii - vyprážaný syr, zapekaný karfiol, vysmážané šampiňóny, k tomu biela ryža, alebo popučené zemiaky s maslom. Ani len plátoček šalátu k tomu nedajú, možno trochu nakladanej zeleniny. A dobrú chuť!
Pravé vegetariánstvo je úplne iný spôsob stravovania, minimálne polovica jedálnička pozostáva z čerstvého ovocia, zeleniny a naklíčených semien, cca štvrtina sú strukoviny, obilniny, ryža natural a orechy. K tomu morské riasy, tempech, tofu a tak. Makrobiotika je ešte vyšší level, to je celá veda.
Ľudia, ktorí sa stravujú takto, sú plní energie a zdraví do vysokého veku - o tom som písala, že aj ja také chcem :-).
sa hanbím geo, ale čo si tu načrtla, klíčky, ryža, strukoviny....vôbec nemám na to chuť, a nedokázala by som sa tým ozaj živiť, morské riasy, hádam s niečim niekde, k rezňu, asi je to o tom, že som vyrastala v ozaj tvrdej robote, a tak, stále tvrdá práca....mala som asi asi 11 rokov, zvážalo sa drevo, pílilo, štósovalo, rúbalo, a neviem si predstaviť iné, že sedím, a s otcom a dedom si na nejakom kláte krájame slaninku, cibuľku, chleba či údené zo zabíjačky....vtedy by to proste tých chlapov nenasýtilo, nejaké klíčky či šalát...
Makala som na stavbe, miešačka, tehly, vrecia cementu, robotníci, a nie na jednej, mnohých, a tu ozaj, išlo o 14hodinové šichty, mala som tu ukrajincov, čo makali tak dlho, bez oddychu, a dobre, nuž tofu a pod....to by ma nenapadlo....guláš, rohlíky, ....
Tak som sa, prepracovala, už som to písala, k prirodzenému vývoju, k tomu, že niekedy nemám chuť na mäso, ale niekedy, keď musím veľa robiť fyzicky, tak to potrebujem, ale ak robím papiere, tak žemlička, masielko, lekvár a mlieko, alebo paradajka, uhorka, vtedy mi to ozaj ide na chuť, aj krupičná kaša po rezni by sa mi chcelo spať, ale ak budem fyzicky robiť, a to poznám od babúna, urobím mu kôprovku, fajnovú, knedle, 4 ks, vajco na tvrdo a on o pol hodinu príde a maže si chleba s masťou a cibuľou, urobím mu guláš, príde o 4 hodiny.....ak maká fyzicky, proste mám to asi tak zakódované, že vegetariánske jedlo je určite zdravé, ale určite nedodá žiadnu fyzickú energiu, teda v zmysle, ak treba makať tvrdo, fúrik, tehly....takže mám to tak nejako postavené, moji chlapi milujú šaláty, najnovšie uhorkový s jogurtom, ale ak sa zase budú ťahať, medené rúry, alebo tak, tak musí byť aspoň zapekaná tekvica s mletým mäsom a šalát, ale inak....zabili by ma Od hladu
Komentáre
Zuzi
22. máj 2013 - 16:20
Trvalý odkaz
začiatkom roka sa ku mne
začiatkom roka sa ku mne dostalo toto inšpiratívne videjko :http://www.youtube.com/watch?v=PPgrGO5VqAI o živote niektorých ľudí spod Krkonôš, vystupuje tam i spomínaná sedemdesiatnička, podnietilo ma trochu zmeniť stravovacie návyky, páči sa mi tá striedmosť a schopnosť využívať okolité prírodné zdroje k živobytiu. V tomto smere mi bol príkladom môj dedko, nebol síce vegetarián, ale mali malé hospodárstvo a prakticky všetko, čo k životu potrebovali, si dopestovali a dochovali.
Zuzi
22. máj 2013 - 16:25
Trvalý odkaz
PgrGO5VqAI">http://www
http://www.youtube.com/watch?v=PPgrGO5VqAI
akosi sa mi to nepodarilo vložiť, žeby teraz ? a opraviť ten prvý príspevok neviem ...
Zuzi
22. máj 2013 - 16:29
Trvalý odkaz
Geo, pomoooc, automatický
Geo, pomoooc, automatický odkaz na stránku nefunguje, alebo robím niekde chybu
georgina
22. máj 2013 - 18:18
Trvalý odkaz
Ty nerobíš chybu, to je taký
Ty nerobíš chybu, to je taký link, ktorý tunajší program "prekladá" do smajlíkov, aj mne sa už také zadarilo, nakoniec som hľadala iné video
Idem pokukať...
georgina
22. máj 2013 - 18:21
Trvalý odkaz
Tu je to tiež: http:/
Tu je to tiež: http://novazeme2010.ning.com/video/jak-se-ije-t-m-kte-v-d-co-jed-makrobi...
babun
23. máj 2013 - 21:59
Trvalý odkaz
Som chronický mäsožrút, a mám
Som chronický mäsožrút, a mám asi vegetariánsku traumu z detstva, lebo som mala spolužiačku, na základnej, celorodinne vegatariánsku, a Radka bola bledá, neduživá, vracala pri pohľade na mliečnu desiatu, a pri telocviku som ju prepchávala cez kozu pri preskoku, aby aspoň dvoječku mala
Vegetariánstvo nebude celkom moja parketa, i keď mám kamaráta, za ktorého by som sa v pohode vydala, keby som už vydatá nebola, a on keby nebol ženatý so skvostnou žienkou, on ti takto k nám príde, pooblápa sa so psom a napasie sa popri ceste na našich neduživých jablkách, bez strachu skonzumuje nejaké bobule, a potom chce len kávu a jediné, čo odo mňa pýta, je nakladaný baklažán
Môj vegetariánsky kamarát ma trošku pozasvätil do spôsobu života, raz bol ozaj hladný, a pojedol polievku, kde ozaj boli len asi dva krúžky klobásy, a bolo mu zle...
On nezačal byť vegetariánom na základe nejakých trendov, jemu proste z mäsa začalo byť zle, a tak sme obaja celkom pekne dospeli k tomu, že ja žujem klobásu, on nejaký šalátik a vášnivo sa bavíme o nesmrteľnosti chrústa, nijakovsky sa nečudujúc, nezamýšľajúc a neovplyvňujúc, čo jeden alebo druhý akurát žuje....
Je to aj myslím, o životnom karmovom posolstve, stretla som sa s vyše storočným gruzínom, čo vášnivo miloval ženy, mäso, tabak, víno a svoje deti, stále sa smial, búchal ma do chrbta v rámci prebytku energie a hádam aj snahe, niečo, mi z tej energie slnečného, mandarínkami a morom prevoňaného osrdia odovzdať, lial do mňa víno a smiech, a hartusil, že taká mladá a taká mľandravá, lebo som mu nestačila A mala som 21 rokov
georgina
23. máj 2013 - 22:18
Trvalý odkaz
Takých neduživých
Takých neduživých "vegetariánov" poznám aj ja, a preto je to v uvodzovkách, lebo to žiadni vegetariáni nie sú, len bezmäsoví.
Také akože vegetariánske (v skutočnosti len bezmäsité) jedlo dostaneš hocikde v reštaurácii - vyprážaný syr, zapekaný karfiol, vysmážané šampiňóny, k tomu biela ryža, alebo popučené zemiaky s maslom. Ani len plátoček šalátu k tomu nedajú, možno trochu nakladanej zeleniny. A dobrú chuť!
Pravé vegetariánstvo je úplne iný spôsob stravovania, minimálne polovica jedálnička pozostáva z čerstvého ovocia, zeleniny a naklíčených semien, cca štvrtina sú strukoviny, obilniny, ryža natural a orechy. K tomu morské riasy, tempech, tofu a tak. Makrobiotika je ešte vyšší level, to je celá veda.
Ľudia, ktorí sa stravujú takto, sú plní energie a zdraví do vysokého veku - o tom som písala, že aj ja také chcem :-).
babun
24. máj 2013 - 0:55
Trvalý odkaz
sa hanbím geo, ale čo si tu
sa hanbím geo, ale čo si tu načrtla, klíčky, ryža, strukoviny....vôbec nemám na to chuť, a nedokázala by som sa tým ozaj živiť, morské riasy, hádam s niečim niekde, k rezňu, asi je to o tom, že som vyrastala v ozaj tvrdej robote, a tak, stále tvrdá práca....mala som asi asi 11 rokov, zvážalo sa drevo, pílilo, štósovalo, rúbalo, a neviem si predstaviť iné, že sedím, a s otcom a dedom si na nejakom kláte krájame slaninku, cibuľku, chleba či údené zo zabíjačky....vtedy by to proste tých chlapov nenasýtilo, nejaké klíčky či šalát...
Makala som na stavbe, miešačka, tehly, vrecia cementu, robotníci, a nie na jednej, mnohých, a tu ozaj, išlo o 14hodinové šichty, mala som tu ukrajincov, čo makali tak dlho, bez oddychu, a dobre, nuž tofu a pod....to by ma nenapadlo....guláš, rohlíky, ....
Tak som sa, prepracovala, už som to písala, k prirodzenému vývoju, k tomu, že niekedy nemám chuť na mäso, ale niekedy, keď musím veľa robiť fyzicky, tak to potrebujem, ale ak robím papiere, tak žemlička, masielko, lekvár a mlieko, alebo paradajka, uhorka, vtedy mi to ozaj ide na chuť, aj krupičná kaša po rezni by sa mi chcelo spať, ale ak budem fyzicky robiť, a to poznám od babúna, urobím mu kôprovku, fajnovú, knedle, 4 ks, vajco na tvrdo a on o pol hodinu príde a maže si chleba s masťou a cibuľou, urobím mu guláš, príde o 4 hodiny.....ak maká fyzicky, proste mám to asi tak zakódované, že vegetariánske jedlo je určite zdravé, ale určite nedodá žiadnu fyzickú energiu, teda v zmysle, ak treba makať tvrdo, fúrik, tehly....takže mám to tak nejako postavené, moji chlapi milujú šaláty, najnovšie uhorkový s jogurtom, ale ak sa zase budú ťahať, medené rúry, alebo tak, tak musí byť aspoň zapekaná tekvica s mletým mäsom a šalát, ale inak....zabili by ma Od hladu